به دلیل ساختار متن باز سیستم عامل اندروید، هرگاه صحبت از مشکلات امنیتی و یا بدافزارها به میان می آید گمان می کنیم که این موارد در مورد این سیستم عامل بیان شده است. اما در این بین گاهی استثناهایی هم دیده می شود. به تازگی گزارشی منتشر شده است که عنوان می کند حجم زیادی از حفره های امنیتی که در نرم افزارهای مربوط به سیستم عامل iOS وجود دارد در مقایسه با منافذ امنیتی موجود در سیستم عامل اندروید تا حدود زیادی خطرناک تر است.
![[تصویر: iOS%20vulnerabilities2.jpg]]()
![[تصویر: iOS%20vulnerabilities2.jpg]](http://www.shahrsakhtafzar.com/fa/images/94/08/jsm/iOS%20vulnerabilities2.jpg)
این تفکر سنتی در مورد سیستم عامل های اندروید و iOS، تا حدود زیادی از کنترل های صورت گرفته توسط اپل در اپلیکیشن های مختلف نشات می گیرد. با توجه به اینکه اپل در سیستم عامل iOS تنها محدوده مشخصی از قابلیت را در اختیار اپلیکیشن ها می گذارد و ساختار تولید برنامه ها در این پلتفرم با سخت گیری های فراوانی همراه است، بسیاری از افراد گمان می کنند که این سیستم عامل نسبت به رقبای خود امن تر است.
به تازگی دو شرکت امنیتی فعال در زمینه گوشی های هوشمند با نام های Checkmarx و AppSec Labs گزارشی را منتشر کرده اند که نشان می دهد 40 درصد از حفره های امنتی موجود در سیستم عامل iOS در شرایط بحرانی و اضطراری قرار دارند. این در حالی است که تحقیقات این دو شرکت بر روی سیستم عامل اندروید این مقدار را در حدود 36 درصد معرفی می کند. اگرچه این گزارش اطلاعات دقیقی را منتشر نکرده است اما نشان می دهد که به طور متوسط هر برنامه تولید شده برای گوشی های هوشمند دارای 9 حفره امنیتی است و در این بین سهم سیستم عامل iOS بیشتر از سیستم عامل اندروید است.
در بین حفره های شناخته شده، سهم حفره هایی که اطلاعات شخصی کاربران را فاش می کردند 27 درصد گزارش شده است. حفره های امنیتی مربوط به شناسایی و اجازه ورود کاربران نیز با 23 درصد جایگاه دوم را از این نظر در اختیار دارند. دیگر منافذ گزارش شده در اپلیکیشن های مختلف شامل ضعف های مربوط به رمزنگاری اطلاعات و جلوگیری از فاش شدن آنها و همچنین آشکارسازی اطلاعات تکنیکی مثل گزارش عملکرد برنامه ها و... می شود.
منبع: PhoneArena